MANŞET

‘KCK’de gizli tanık kimliğini itiraf etti

DİYARBAKIR  – Siirt’te “KCK” adı altında 8 Aralık 2012 tarihinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında 9’u tutuklu 18 kişi hakkında açılan davanın ikinci duruşmasında iddianamede sanıklar aleyhine önemli iddialarda bulunan gizli tanık “Venüs”ün BDP Siirt İl Başkanvekili olduğu ortaya çıktı.

Siirt’te “KCK” adı altında 8 Aralık 2012 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda kapsamında gözaltına alınan ve aralarında, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ile DİHA muhabiri Erkem Tatlı ile birlikte Kürt siyasetçinin bulunduğu 9’u tutuklu 18 kişi hakkında açılan davanın ikinci duruşması Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma tutuklu sanıkların tamamının yanı sıra 5 tutuksuz sanık hazır edildi. Çok sayıda müdafi avukat ile sanık yakını tarafından izlenen duruşmada heyet değişikliği nedeniyle önce eski duruşmalara ait zabıtlar okundu. Ardından tutuksuz sanık Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak savunma yaptı. Önceki celselerde sanıklar aleyhine 4 sayfa beyanda bulunan ve önemli iddialarda bulunan “Jüpiter”, “Dünya”, “Venüs” kod isimli gizli tanık beyanlarını kabul etmeyen Sadak, yargılananların BDP ve belediye çalışanları olduğunu söyledi.

Sadak’ın ardından gizli tanık beyanlarına geçildi. Dosyada adı “Jüpiter” kod ismi ile gizli tanık olarak geçen BDP Siirt İl Yöneticisi Selahattin Cengiz, ne gizli tanık beyanını ne de gizli tanıklığı kabul etmediğini vurguladı. Yine gizli tanık “Venus” olarak iddianamede yer alan eski BDP Siirt Başkanvekili Remzi Ayhan ise daha önce polisler tarafından tehdit edildiğini, yargıya ve İHD’ye başvurduğunu ancak polislerin kendisine yönelik tehditlerini sürdürdüğünü öne sürerek, bundan kaynaklı da polislerle çalışmak zorunda olduğunu itiraf etti. Polislerin kendisine eylem ve basın açıklamalarının yeri hakkında bilgi vermesini istediğini belirten Ayhan, “Benim gizli tanık olmam yönünde emniyetçe etrafa bir şeyler yayıldı. Operasyondan bir gün önce gelip beni evden aldılar ve ertesi gün operasyon olduğunu söylediler. Bende, benimde gözaltına alınmam gerektiğin söyledim. Ancak beni bıraktılar. Bana ‘buna rağmen biz sana bunu yapmayacağız. Ancak sana ileride yapacaklarımızı göreceksin’ dediler” şeklinde beyanda bulundu. Duruşma, tanık ifadelerinin ardından sanıkların ifadeleri ile devam etti.

Alınan beyanların ardından kısa bir ara veren Mahkeme Heyeti, tutuklu sanıklar Siirt Belediye Başkanı Yardımcısı Musa Kurhan ve Mehmet Emin Çam’ın tahliyesine diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 2 Aralık gününe erteledi.

DİHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir