MANŞETÜst Manşet

Van İnternet Medyası Tek Bir Çatı Altında Toplanıyor

Van İnternet Medyası Dernekleşme kararı aldı 

 

Van ve çevre ilçelerinde internet üzerinde haber faaliyeti yürüten gazeteciler, bir araya gelerek yaşadıkları sorunları tartıştı. Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN-TSO) protokol salonunda Van Bülten öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda gazeteciler, Van İnternet Medyası Derneği (VİMED) adı altında dernekleşme kararı aldı.

 

 

 

 

Van ve çevre ilçelerinde İnternet üzerinde yayın yapan, “,GazeteVAN,Secim Van, Van Bülten, Wan Haber, Medya Van, Haber Van, Van Havadis, Van Haber TV, Van Haber 65, Van Gündem, Haberim Van, Van Haberleri net, Başkalenews, Van Aktif, Doğunews, Van Haber, Tutku Haber, Vanspor Org, Van siyaseti, Van’da bugün, Haberler Van, Van’da Gündem, Haber Çaldıran, Tuşba haber, Haber Erciş, Van Objektif, Tarafsız Van Haber, Nav Ajans, Çaldıran Ercis Havadis” Ajans temsilcileri ve gazeteciler Van Bülten öncülüğünde bir araya geldi.

 

 

 

 

Toplantı konusunda İnternet medyası gazetecilerinin bölgede habercilik, site güncellemeleri, bilişim eksiklikleri, internet medyası, Van’da yazılı ve görsel basının son durumu, eğitim ve ekonomik sorunları tartıştı. Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN-TSO) protokol salonunda düzenlenen toplantıya katılan gazeteciler yaşanan sorunlara ilişkin fikir üreterek tek çatı altında toplanma kararı aldı. Belirtilen ortak karar sonucunda Van ve çevre ilçelerine hitap edecek ‘Van İnternet Medyası Derneği’ (VİMED) derneğinin kurulması kararı alındı.

 

 

GazeteVAN Genel Yayın Yönetmeni Arif Karakaş yaptığı açıklamada internet medyasının bir güç oluşturmasını ve farkındalık yaratması gerektiğini belirtti. Karakaş özellikle internet medyasının Türkiyede ciddi bir yerinin ve kitlesinin olduğunu, dünyanın hemen hemen her yerinde internet medyasının hakim olduğunu belirtti. Vandaki internet medyasının da kaliteli bir habercilik için daha çok kurumsallaşması gerektiğini ve tek çatı altında toplanması gerektiğini açıkladı.

 

 

Tam; Amacımız Van’da kaliteli habercilik yürütmek.

 

 

Gazetecilerin bir araya toplandığı ve sorunların tartışıldığı toplantıya öncülük eden Van Bülten imtiyaz sahibi Necdet Tam Van bölgesinde internet medyasının ciddi sorunlarının olduğunu fakat bu sorunların çözülmesi konusunda bir araya gelemediklerini ifade ederek bu anlamda bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Tam, toplantıya katılan gazetecilere teşekkür ederek, İnternet medyası gazetecilerinin bir çatı altında toplanması durumunda daha etkili ve daha kaliteli habercilik faaliyeti yürüteceklerini aktardı.

 

 

 

 

Tam açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi. “Siyasi, sosyal, askeri, ekonomi ve hemen hemen her konuda yoğun bir dönemin yaşandığı şu sıralarda çok önemli bir konunun müzakeresi için toplanmış bulunmaktayız. Netice itibari ile sonuç odaklı bir toplantı gerçekleştirmeyi hedef edinerek internet medyasının ilerisi için katkı sağlayıcı formüller üzerinde durma eğilimi üzerinde gayret göstereceğiz” dedi. Yapılan istişarelerden sonra, Kurban bayramı sonrasının ilk haftasında ikinci toplantıyı VİMED’nin kuruluşunun resmen ilan edileceği duyuruldu.

 

Takva’dan oluşuma destek

 

 

Toplantı sırasında gazetecileri ziyaret eden ve gazetecilerle tek tek tokalaşan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, gazetecileri yaptıkları çalışmalardan dolayı kutladığını ifade ederek, oluşacak derneğin anlamlı ve doğru olduğunu ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir