Üst Manşet

PKK’li annesi çocuğunu arıyor

HAKKARİ  – Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 8 Kasım 2012 tarihinde Ortaklar köyü (Bêsosin) yakınında bulunan Sılo Yaylası (Xepişte) bölgesinde düzenlenen askeri operasyonda askerler ve PKK’liler arasında çıkan çatışmada 14 asker ve 2 PKK’li yaşamını yitirmiş, 6 asker de yaralanmıştı.

Yaşamını yitiren 2 PKK’liden birinin Mardin Mazıdağı ilçesine bağlı Şanlı köyü nufüsuna kayıtlı Emine Salmi (Asrin Deniz) isimli PKK’li olduğu ve cenazesinin Malatya Adli Tıp Kurumu’na götürüldüğü belirtilmişti.

Malatya Adli Tıp Kurumu’na başvuran aile, DNA testi yapmak amacıyla kan vermişti. Adli Tıp Kurumu’nun böyle bir cenazenin kurumlarında olmadığını söylemesi üzerine aile, çocuklarının naaşını bulmalarında yardımcı olmaları için MEYA-DER Mazıdağı Temsilciliği’ne başvurdu.

Bunun üzerine Malatya Adli Tıp Kurumu’nda araştırma yapan MEYA-DER Mazıdağı Temsilciliği Sözcüsü Hüsnügül Paslanmaz, kurumun bir kez daha cenazenin ellerinde olmadığı cevabı verdiğini aktardı. Paslanmaz, “Bunun üzerine Mazıdağı Belediyesi’nden yardım isteyen anne Fatma Salmi, Mazıdağı Belediye Başkanı Hasip Aktaş ile Şemdinli ilçesine gelerek MEYA-DER Şemdinli Şubesi’nin girişimiyle Şemdinli Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu” dedi.

Şemdinli Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan başvuru sonrası Hükümet Konağı önünde açıklamada bulunan Mazıdağı Belediye Başkanı Hasip Aktaş, “Biz Şemdinli’de 8 Kasım 2012’de Xepişte alanında çıkan çatışmada şehit düşen Emine Salmi’nin tüm çalışmalara rağmen cenazesine ulaşamadık. Cenazenin bulunması için Şemdinli Savcılığı’na dilekçemizi verdik. Fakat Şemdinli Cumhuriyet Savcısı bize araştırmalarına rağmen 8 Kasım’da herhangi bir kadın cesedinin getirilmediğini ve böyle bir olayın olmadığını, yalnızca o tarihte bir erkek cesedinin bulunduğunu, onu da işlemlerin ardından Malatya’ya gönderdiklerini belirtti. Ancak biz Emine Salmi’nin ölü yada sağ akıbetini öğrenmek istiyoruz. Bu işin arkasını bırakmayacağız. Gerekirse Şırnak Valisi’ne, diğer ilgili makamlara başvuracağız ve cenazenin bulunması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Barış sürecinde bu anneye yardımcı olmak insanlık borcudur” diye konuştu.

Anne Fatma Salmi ise, “Kızımın dirisini veya ölüsünü istiyorum. Evladı olan herkese buradan sesleniyorum, kızımla ilgili bilgisi olanlar bize bildirsin” dedi. DİHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir