BİYOGRAFİ

Selahattin Demirtaş kimdir

demirtas-ermeni-mi

Kürt Siyasi Hareketine damga vuran ismi Selahattin Demirtaş kimdir nerelidir kısaca hayat öyküsünü sizlerle paylaşacağız.

Son yıllarda en çok konuşulan ve en iyi çıkışı yapan kuşkusuz Selahattin Demirtaş’dır.İnsan Hakları Avukatlığı olarak başladığı yola bugün Türkiye siyasi arenasında yerini almış sadece Kürt toplumunda değil aynı zamanda Türk toplumunda da kabul görmüş nadir Kürt siyasetçilerindendir.

Peki Selahattin Demirtaş Kimdir? Ve Hakkındaki Çirkin İftiralar

Selahattin Demirtaş Elazığ Palu(10 Nisan 1973) doğumlu olup Zaza Kürtlerindendir.

Selahattin Demirtaş’ın Ailesi

Babası Tahir Demirtaş Tesisatçı olup halen esnaflık yapmaktadır.Annesi Sadiye Demirtaş ise ev hanımıdır.

 

Selahattin Demirtaş’ın 2 erkek 4 kız olmak üzere toplamda 7 kardeşler. Kız kardeşi Aygül Demirtaş da Hukuk mezunu olup Selahattin Demirtaş ile birlikte serbest avukatlık yapmıştır. Diğer 3 kız kardeşinden 2’si öğretmenlik 1’i tasarımcılık yapmaktadır.

Erkek kardeşi Nurettin Demirtaş 22 yaşında iken 22 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra 2004 yılında tahliye olmuş, BDP’nin 2007’de Genel Başkanı olmuş ancak bugün hakkındaki hapis kararları sebebiyle Erbil’de yaşamaktadır.Son yıllardaki IŞİD barbarların saldırılarına karşın Nurettin Demirtaş Rojavaya geçmiş ve IŞİD barbarlarına karşı mücadele etmektedir.Akp medyası tarafından defalarca kardeşi Nurettin Demirtaş için çirkin iftiralarda bulunmuşlardır.

Öbür kardeşi Süleyman Demirtaş ise tekstil mühendisi olarak çalışmaktadır.

Selahattin Demirtaş evli olup Delal ve Dilda isminde iki kız çoçuğu vardır.Eşi Başak Demirtaş ise Anaokulu Öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

Selahattin Demirtaş’ın Eğitim ve Siyasi Hayatı

Demirtaş gençliğinde babası Tahir Demirtaş’a ait tesisatçı dükkanında çalışmış 1990 yılında liseden mezun olduktan sonra 1991 yılı üniversite sınavında İzmir 9 Eylül Üniversitesi Denizcilik İşletmesi Bölümü’nü kazanmış ancak bölümünden memnun olmadığı için 1993 yılında tekrar girdiği sınavda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanmıştır.

İnsan Hakları Avukatlığı Dönemi

 

Mezun olduktan sonra Demirtaş serbest avuatlık ve 2000 yılında Meslektaşı Osman Baydemir’inde bulunduğu İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır şubesinde yöneticilik yapmıştır. Uluslararası Af Örgütü Diyarbakır Şubesi ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın kurucuları arasındadır.

2007 Siyasete Girmesi


2006 yılı sonunda kısa dönem askerlik yapan Selahattin Demirtaş askerlik dönüşü ailesinin desteğiyle bir avukatlık bürosu açtı fakat 2007 yılından alınan  seçim kararı ve kapatılan DEP’in eski Milletvekili Hatip Dicle’nin siyasi yasağından dolayı milletvekili adaylığının kabul edilmemesi ile Selahattin Demirtaş çevresinin de telkini ile DTP ve EMEP, ÖDP ve SDP’nin katıldığı “Bin Umut Adayları” hareketinin desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı oldu ve seçilerek meclise girdi.

2007 DTP GrupBaşkanvelliği

 

2007 Yılında ise DTP GrupBaşkanvekilliğine getirildi.DTP’nin kapatılması ile milletvekilleri ile yeni parti BDP’ye geçtiler

2010 BDP Genelbaşkanlığı Dönemi

BDP’ye geçtikten sonra yapılan ilk olağanüstü genel kurulda 289 oyun 288’ini alarak 1 Şubat 2010’da genel başkanlığa seçildi

BDP’de Genel Başkan olarak DTP’ye göre daha aktif bir siyaset izleyen Selahattin Demirtaş,Uludere Olayı ve KCK davalarına aktif şekilde katıldı. Kürtçe savunmanın serbest bırakılması, uzun tutukluluk sürelerinin kısaltılması gibi konularda KCK davalarının sürdüğü 5 yıl boyunca önde gelen seslerden oldu. 2011 seçimlerinde partisi ve Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku tarafından desteklenen bağımsız aday olarak Hakkari’den aday oldu ve milletvekili seçildi.

Selahattin Demirtaş’ın 1988 yılındaki  Ali Emiri Lisesinde arkadaşlarıyla çektirdiği resim /Diyarbakır /Kayapınar


2012 HDP Eşbaşkanlığı


2012 yılında daha geniş tabalı bir siyasi oluşum amacını güden HDP’ye geçen BDP kadroları ile birlikte hareket etti. 22 Haziran 2014’te Figen Yüksekdağ ile birlikte HDP eşbaşkanlığına seçildi.

2014 Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş

 

2014 yılı Ağustos ayında ilk defa referandum yoluyla yapılan 2014 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Seçimi’ne katılan 3 adaydan biri olan Selahattin Demirtaş %9.76 oy alarak 3. sırada kaldı.

2015 -7 Haziran Seçimlerinde Demirtaş’lı HDP % 13

 

Eşbaşkanı olduğu HDP 7 Haziran 2015 Genel Seçiminde baraj engelini %13 oranında oy alıp aşarak 80 milletvekili ile parlementoda temsiliyet gücü kazanmıştır..

Demirtaş Şırnak’taki ev gezisinde ayakabıları çalınınca

 

Selahattin Demirtaş’a Atılan İftiralar

Selahattin Demirtaş Ermeni mi?


Selahattin Demirtaş’ı siyasetle başa çıkamayanlar çirkin iftiralar atarak ”Ermenidir” gibi klasik çamur at iz kalsın mantığıyla belli çevrelerden kara propagandalar yürütülmektedirler.Türkiyede belli kişiler gerçekler karşısında ”Ermenisin Ermeni tohumu” gibi saçma kalıplaşmış hazır cevaplarla saçmalığın dibine vurmaktadırlar.Selahattin Demirtaş defalarca inançlı bir müslüman olduğunu söylemesine rağmen,”Selahattin Demirtaş Ermeni” iftiraları atılmaktadır.Sosyal Medya ile 10 yaşındaki Ergen’in bile klavye başında filozof kesilmesiyle çok kolay bir şekilde yazıp çizerek bu tür iftiralar atılabilmektedir.

Demirtaş’a Ermeni iftirasında bulunan Aktroller,Başbakanları Davutoğlu’nun Başdanışmanın Ermeni olduğunu görmezden gelmektedirler.Davutoğlu’nun Başdanışmanlığı yapmış Etyen Mahçupyan bilindiği üzere Ermeni kökenlidir..

Demirtaş’ın Pkk Kampındaki Resmi Yalanı

 

Sosyal Medyada sıklıkla paylaşılan bu resmin gerçekle hiçbir alakası yoktur.Uyduruk Demirtaş’a benzeyen bir resim ile iftiralar atarak Demirtaş’ı karalamaya çalışılmaktadır.


Akp Medyasının Demirtaş Düşmanlığı !

Cumhurbaşkanlığı adayı olduktan sonra Akp ve Akp Medyası hedefi olan Demirtaş hakkında defalarca gazete manşetlerinden tv progamlarında çirkin iftiralar atılarak kamuoyunda karalama kampanyası yürütülmüştür.Akp medyasının iftiraları Halk nezdinde karşılık bulamamış ve Halkın Demirtaş’a olan sevgisi desteği katlanarak artmıştır.Akp medyasının gazeteleri tv kanalları haber siteleri ve sosyal medya hesaplarından atılan iftiralara karşı herkesin farkında olması gerekmektedir.

 

Kaynak: Kürtler.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir