EKONOMİ

Barış gerçekleşirse, Türkiye uçar!

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, ”Ülkemizin Sayın Başbakanın liderliğinde girdiği bu son dönemdeki Kürt meselesine, barış ve kardeşlik sürecine çok umut duyuyorum ve çok desteklenmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.
Sabancı Vakfı, ”çocuk gelinler” konusuna dikkati çekmek amacıyla, Girls Not Brides platforumun düzenlediği ve 3 gün sürecek ”Çocuk Evliliklerine Beraber Son Verebiliriz: Ülkelerden Örnekler” toplantılarına ev sahipliği yapıyor.
Güler Sabancı, etkinliğin açılışı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’de bölgesel kalkınma farklılıklarının bulunduğunu ve çocuk gelinler konusunda da bölgesel farklılıklar olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
”İşte bu anlamda ülkemizin Sayın Başbakanın liderliğinde girdiği bu son dönemdeki Kürt meselesine, barış ve kardeşlik sürecine çok umut duyuyorum ve çok desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü o bölgede önce barışı sağlarsak kalkınmayı sağlayacağız. Kalkınmayı sağlayınca çocuk gelinler dahil birçok toplumsal değişim ve gelişim projemizi başarılı kılacağız.”

“TÜRKİYE BARIŞ SÜRECİNİ İSTİYOR”
Türkiye’nin şu anda yaşadığı dönemi bir fırsat olarak değerlendiren Sabancı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
”Toplumsal kalkınmanın özünde, toplumsal gelişme yatıyor. Şu anda konuştuğumuz daha sivil, daha demokratik, daha eşitlikçi ve daha özgürlükçü yeni anayasa ile Sayın Başbakan’ın yolunu açtığı, çaba gösterenleri desteklememiz gereken bir yeni süreç var. Hakikaten umutluyum. Bunu gerçekleştirmek için de ciddi toplumsal destek var. Yeni bir Anayasa’yı istiyor Türkiye. Türkiye bu barış sürecini istiyor, barış ve kardeşlik sürecini istiyor. Yine toplumsal desteğin şahsen çok yüksek olduğu Başbakan var. Bu konuda kararlılık gösteriyor. Bunları bir araya koyduğumuzda ülkemiz için büyük bir şans olduğuna inanıyorum. Barış ve kardeşlik sürecini gerçekleştirirse, Türkiye’nin ekonomik olarak uçacağına inanıyorum. Türkiye’nin hızlı büyüyeceğine, bölgesel kalkınma farklarına çözüm olacağına ve o bölgelerdeki çalışma hayatına katılımı, eğitimi, insan haklarını, kadınları etkileyeceğine inanıyorum.”

AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir