MANŞET

Van Belediye Başkanı Kaya öğrencileri dinledi

İl Yöneticileri Konferansı’na katılan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, öğrencileri dinledi.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Doğa Koleji tarafından düzenlenen İl Yöneticileri Konferansı’na katıldı. İlk kez böylesi bir konferansa katıldığını söyleyen Kaya, Türkiye’de aday belirlemelerle ilgili konuşarak, “Belediye başkan adayları seçilirken liderlerine dosyalarla gidiyorlar ve onay alarak seçiliyorlar. Bu böylemi devam edecek? Elbette böyle devam etmeyecek. Değişen dünyamızla artık bu durumlar sorgulanacak ve seçilmek bu kadar basit olmayacak. Bu kadar rahat yönetici olamayacağız. Yani bir belediyenin sorumluluğunda bir kent vardır. Belediye başkanı, belediyeyi bu kentte yaşayan insanların denetimine mutlaka açmalıdır. Belediye başkanı bunun hesabını halka verebilmelidir” dedi.

‘İyi bir yönetici olmak, iyi bir dinleyici olabilmektir’

İnsanlarla tartışarak, alternatif gündem oluşturarak ancak sorunların temeline inilebilineceğinin altını çizen Kaya, “Yöneticilerin en çok yaptığı, hata dinlememektir. Yöneticiler dinlemeyi pek sevmezler. Çünkü sürekli konuştuğunuzda karşınızdaki insanları baskı altına almış olursunuz. Onlara söz hakkı tanımayarak, onlardan gelecek taleplerden bu şekilde kaçmış olursunuz. İyi bir yönetici olmak için iyi bir dinleyici olabilmek gerekiyor. Bizim projemiz olamaz, kent proje sunar biz bunu projelendirir uygularız. Bir kurumun başarısı da böyle olur. Ortak empati kurabilmek, ortak hareket etme becerisi gösterebilmemiz gerekiyor” diye belirtti.

‘Biz iktidar olmak için muhalefet yürütmüyoruz’

Bir öğrencinin; “Hükümetin çalışmalarınıza ciddi yatırımları oluyor mu? Muhalefet partisi belediye başkanısınız bu sizi nasıl etkiliyor?” sorusuna cevap veren Kaya, “Biz iktidar olmak için muhalefet yürütmüyoruz. Bu partiden aday olurken de iktidar-muhalefet ilişkilerini yasal düzenlemelerini bilerek bu işe başladık. Şuan ki hükümete baktığımızda yüzde 50 gibi büyük bir güçle iktidar olmuş. Kendi kabinesi içerisinde başarılı olan bakanı da var, başarısız olan bakanı da var. Hükümetler yerelde olsun, olmasın kendisine güçlü rakipler istemez. Hükümetin kimde olduğu fark etmez ya da belediyenin kimde olduğu fark etmez. Belediyemize her belediyeye kişi başına düşen pay ne ise o veriliyor. Belediyecilikle alakalı birçok bakanlıkla çalışmak zorundayız. Burada politik olmaktan çok o pozisyonda bulunan yetkili ile diyalog sorunu olabiliyor hatta bazen hiç ulaşamayabiliyoruz” dedi.

Soru ve cevap kısmının ardından okul yönetimi Kaya’ya çiçek sunarken, Kaya öğrencilerin alkışları arasında kapıya kadar uğurlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir