MANŞETÜst Manşet

Bir şüpheli asker ölümü daha

BATMAN – Ardahan’ın Damal ilçesinde bulunan taburda askerlik yapan Batman nüfusuna kayıtlı Mahsun Adlığ (20) adlı askerin karakolda intihar ettiği iddia edildi.

4 aylık asker olan Adlığ’ın usta birliği olan Ardahan’a 15 gün önce gittiği bildirildi. Askeri yetkililerin dün akşam saatlerinde Adlığ ailesini aradığı ve olayı haber verdiği bildirildi. Askeri yetkililerin aileye Adlığ’ın cenazesinin nöbet tuttuğu kulübenin 50 metre uzağında bulunduğunu belirttiği ve çocuklarının “yaşamak istemiyorum” diye bir mektup bıraktığını söylediği aktarıldı. Çocukları ile 3 gün önce telefonla görüştüklerini belirten Adlığ ailesi ise, Adlığ’ın herhangi bir sorununun olmadığını ve intihar ettiğine inanmadıklarını söyledi.

Adlığ’ın cenazesinin önce Damal Cem Evi morguna, buradan da otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildiği öğrenildi. Otopsi işlemlerinin ardından cenaze Batman’a gönderilecek.

Son 2 ayda 12 asker şüpheli bir şekilde yaşamlarını yitirirken, askerler arasında yaşanan kavgalarda yaşamını yitiren ve yaralanan askerler oldu. DİHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir