MANŞETÜst Manşet

‎8 Mart Van mitingi başladı

‎8 Mart Van mitingi başladı

VAN 04.03.2013

Dünya Emekçi Kadınlar Günü Programı (BUGÜN)
VAN – Atatürk Kültür Parkı Festival Alanı
Katılımcı: DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk
Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde, “Rosalardan Sakinelere yolunuz yolumuzdur, sözünüz sözümüzdür” şiarıyla düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingi Van Kalesi’nde bulunan Newroz Parkı’nda başladı. Emniyet binası önünde bir araya gelen binlerce kadın kutlamanın olduğu yere yürüyüşle geldi. Mavi ile yeşilin birleştiği miting alanında kadınlar polis tarafından kurulan 4 arama noktasından alana girdi. Kadınlar yöresel kıyafet, başlarına taktıkları sarı, kırmızı, yeşil kofi ve DÖKH flamaları ile alanı renk cümbüşüne dönüştürdü. “Bijî Serok Apo”, “Jin jiyan azadî”, “Sakine yoldaş ölümsüzdür”, “Rêya we rêya me ye, soza we soza me ye” sloganlarının atıldığı alanda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük sloganları yankılanıyor.

Kadınlar “Bedenime dokunma”, “Ji qirkirina jinan re na”, “Sakine, Fidan, Leyla”, “Dest ne de irada min”, “Askeri operasyonlar dursun” dövizleri ile “Kadın kırımına ve tecride hayır, özgürlük için direnişe devam, Öcalan’a özgürlük, soy kırıma son” pankartı taşıdı.

Miting demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitirenlerin anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından Miting Tertip Komitesi Başkanı Ayla Tarhan yaptığı açılış konuşmasında Paris’te katledilen 3 Kürt siyasetçi kadını andı. Tarhan, “Kadınlar her alanda özgürlük mücadelesini sahiplendiler. Sakine’nin, Fidan’ın ve Leyla’nın kanını yerde bırakmayacaktır” dedi. Açılış konuşmasının ardından Nuda Kültür Merkezi Folklor grubunun halay gösterisiyle miting devam ediyor.

Ardından BDP Grup Başkan Vekili Iğdır Milletvekili Pervin Buldan konuşacak.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir