MANŞETSİYASETÜst Manşet

Kalıcı barış Öcalan’la sağlanır

ADIYAMAN – BDP Adıyaman İl Örgütü 2’inci Olağan Kongresi’ni Can Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, BDP Malatya ve Antep il örgütlerinin yanı sıra 2 binin üzerinde yurttaş katıldı.

Kongre salonuna, PKK Lideri Abdullah Öcalan ve Paris’te katledilen 3 Kürt kadını fotoğrafları asılırken, “Siyasi ve askeri operasyonlar derhal durdurulsun” ve “Roboski katliamını unutmadık unutturmayacağız” pankartları asıldı. Kongrede sık sık, “Barışın elçisi İmralı’dadır”, “Bijî Serok Apo” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atıldı.

Divan seçiminin ardından kongre saygı duruşu ile başladı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan BDP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Varol, tarihi bir süreçte gerçekleştirdikleri kongrelerine halkın yoğun ilgisinden dolayı teşekkürlerini illeti.

‘Biz hala AKP’den samimi bir müzakere anlayışı görmedik’

Varol’un ardından konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, zor bir dönemi geride bıraktıklarının ve siyasetin zorunlu bir dönemine giriş yaptıklarını belirterek, “Bu tarihi süreçte, bu tarihi dönemi doğru yönetebilmek başarılı olabilmek her şeyden önce örgütlü gücücümüzü mahallelere köylere kadar yayılması ve kadınların gençlerin yaratacağı örgütlü gücümüzün yapacağı çalışmaya bağlıdır. Semsûr’un güçlenmesi demek çalışmalarının Maraş’tan Antep’e Elazığ’dan Malatya’ya her tarafı olumlu etkileyebilecek olumlu çalışmalar olacaktır. Israrla kesintisiz 23 yıldır ifade ettiğimiz bir şey var. Israrla diyoruz ki; Kürt sorunu ancak müzakere ile ve diyalogla çözülür. Biz bu konuda her saat her gün ısrarcı olduk. Sorunlarımızı masada tartışarak çözmek en akılcı en gerçekçi ve en kalıcı yöntemdir” diye konuştu.

Savaşın otuz yıl sürdüğünün ve güçlü adımların atılabileceği bir döneme girdiklerini ifade eden Demirtaş, şunları dile getirdi: “Güçlü adımların atılabileceği bir döneme gireceğiz. Ama biz hala AKP’den samimi bir müzakere anlayışını görebilmiş değiliz. 23 yıldır siyasi partimiz bu çağrıları yapıyor, bu çağrıyı yaptık diye suçlanmadığımız ceza almadığımız bir dönem olmadı. Biz ‘Sayın Öcalan ‘la görüşmeler yapılsın PKK ile görüşülsün silahlar sussun savaşılmasın’ dediğimiz için sokakta coplandık savcılar dava açtı mahkemeler ceza verdiler, medya bizleri terörist ilan etti. Müzakere istemek diyalog istemek suç olarak görülüyordu. Biz o günlerden bu güne geldik” diye belirtti.

‘Kalıcı barış Öcalan’la sağlanır’

“Biz bu ülkenin bütün yurttaşları, ‘senin kardeş dediğin özgür olamıyorsa sen de özgür değilsin sen de özgür olamasın’ diyoruz. Ülkenin bağımsızlığını savunduğunu iddia eden kendine milliyetçiyim diyen ülkeyi kurtarmak adına sağa sola saldıranlara seslenmek istiyorum” diyen Demirtaş, şunları ifade etti: “Bu zihniyetiniz Kürt sorununu yaratan zihniyettir. Tekçilik üzerine kurduğunuz bu zihniyet Kürt sorunun ortaya çıkmasına neden oluyor. Dikkat edin en çok barış diyince rahatsız olan bu zihniyettir. Bu zihniyetle bu ülke yürümez diyoruz. Yeter artık bize faşizmi dayattığınız.”

Kalıcı barışın PKK Lideri Abdullah Öcalan’la yürütülecek müzakere ile sağlanacağını dile getiren Demirtaş, “Ancak kalıcı bir barışın sağlanması Sayın Öcalan’la yapılacak müzakerelerle olur. Çünkü PKK onu dinliyor, ona itibar gösterir diyoruz. Biz bunu dediğimiz zaman ‘aman bunlar ülkeyi bölmeye çalışıyor, bunlar ülkeyi parçaladı’ diyorlar. Barış isteyenler kimler biliyor musunuz, bu topraklarda askerde nöbet tutan evlatları olanlar ve dağlarda çocukları gerilla olan eli yüreğinde olan analar, onlar barış istiyor” diye konuştu.

Demirtaş’ın konuşmasının ardından tek liste ile yapılan seçimde BDP Adıyaman İl Başkanlığı’na Abuzer Küçük Kelepçe seçildi. DİHA

1.20130224162805.jpg

2.20130224162816.jpg

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir