MANŞETÜst Manşet

Günün bilançosu: 19 gözaltı 7 yaralı

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin 14’üncü yıldönümü nedeniyle Diyarbakır, Van,Şırnak, Mardin, Batman, Siirt ve ilçeleri ile Elazığ, Dersim, Bingöl, Adıyaman’da alanlara çıkan binlerce kişi 15 Şubat’ı protesto etti.

Protesto eylemleri sırasında diğer yıllarda olduğu gibi değişmeyen tek şey ise polisin müdahale sırasında gösterdiği orantısız güç oldu. Birçok yerde kitlenin yürüyüşüne izin vermeyen polis kitleye gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale sırasında kullanılan yoğun gaz bombalarından dolayı özellikle çocuk ve yaşlılar baygınlık geçirirken, her yıl olduğunu gibi kimi yurttaşlar başına aldığı cop darbesiyle yaralandı. Müdahale sırasında kimi yurttaşlar ise polisin attığı gaz bombaları nedeniyle yaralanarak hastanelik oldu. Polis müdahalesi sonrası yaşanan çatışmalarda ise 19 kişi gözaltına alındı.

‘Cizre’de biri çocuk 2 kişi gaz bombasından yaralandı’

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin 14. yıldönümünü protesto etmek amacıyla sabah erken saatlerinden itibaren kent genelinde başlayan çatışmalar gün boyu devam ederken, çatışmalarda polisin attığı gaz bombaları nedeniyle başlarından yaralanan ve Cizre Devlet Hastanesine kaldırılan M.E.D (9) isimli çocuk ve Zeliha Akın (20) isimli genç kadının hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Silopi ilçesinde polisin kullandığı yoğu gaz bombaları nedeniyle çocuk ve yaşlılar baygınlık geçirdi.

Kızıltepe’de bir yurttaş başına aldığı cop darbesiyle yaralandı

BDP Kızıltepe İlçe Örgütü tarafından PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin 14’üncü yıldönümünü protesto etmek amacıyla yapılmak istenilen yürüyüşe polis müdahale etti. Tazyikli su ve gaz bombalarıyla gerçekleşen polis müdahalesinde Ramazan Ay isimli yurttaş başına aldığı cop darbesiyle yaralanarak Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Müdahale sonrası başlayan çatışmalar sırasında ise 10 kişi gözaltına alındı. Mardin’deki yürüyüşün ardından yaşanan çatışmalarda ise 3 kişi gözaltına alındı.

Viranşehir’de 6 kişi gözaltına alındı

Urfa’nın Viranşehir ilçesinde PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin 14’üncü yıldönümünü protesto eden gençlere polis müdahalesinin ardından çatışma yaşandı. Yaşanan çatışmanın ardından 6 genç polisler tarafından gözaltına alındı.

Şırnak’ta 74 yaşındaki yurttaş yaralandı

Şırnak’ta yapılan basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçen kitleye polisin gerçekleştirdiği müdahalenin ardından ara sokaklarda başlayan çatışmalar esnasında 74 yaşındaki Abdullah Eren isimli yurttaş camiden çıkıp eve gittiği sırada polisin sıktığı tazyikli suyun etkisiyle hastanelik oldu. Polisin TOMA aracından sıktığı tasdikli su sonucu yere çarparak başından aldığı darbe sonucu ağır yaralanan Eren, çevrede bulunan yurttaşlar tarafından Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’da PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin 14’üncü yıldönümü nedeniyle gerçekleşen yürüyüşün ardından polis kitleye müdahale etti. Müdahalenin ardından kentin bütün mahallelerine yayılan çatışmalarda bir genç ve bir polis yaralandı. Batman’da yaşanan olaylar sırasında da bir çocuk yaralandı. DİHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir