MANŞETÜst Manşet

Şahin Öner toprağa verildi

DİYARBAKIR – Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde Şehitlik semtinde PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıldönümü protestosu sırasında akrep tipi zırhlı polis aracının çarpması sonucu yaşamını yitirdiği iddia edilen Gaffar Okan Lisesi son sınıf öğrencisi Şahin Öner (19), yüzlerce kişi tarafından “Şehîd namirin” sloganları ile defnedildi.

Otopsi işlemlerinin ardından sabaha karşı ailesi tarafından Diyarbakır Devlet Hastanesi’nden alınan Öner’in cenazesi, Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bulunan Şehitlik Camisi’ne getirildi.

Dini vecibeleri yerine getirilen Öner’in cenaze töreni için sabah saatlerinde cami önünde yüzlerce kişi toplandı. Öner’in okuduğu Gaffar Okan Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri de okula gitmeyerek cenaze törenine katıldı.

Yürüyüşün ardından defnedileceği yere getirilen Öner cenazesi, burada dualar ve “Şehîd namirin” sloganlarıyla toprağa verildi.

Defin işlemleri sırasında Öner’in okul arkadaşları hep bir ağızdan “Çerxa şoreşê” marşını okurken, Öner’in annesi ve cenazeye katılan kadınlar da ağıtlar yaktı. Defin işlemlerinin ardından Öner’in ailesi ve arkadaşları uzun süre Öner’in mezarının başından ayrılmadı.

Öte yandan Öner’in yaşamını yitirdiği Şehitlik semtinde esnafların kepenklerini kapattığı görülürken, akrep tipi zırhlı araçların da cadde üzerinde devriye yaptığı görüldü.

BDP Diyarbakır İl Örgütü Şahin Öner için, saat 14.00’te Şehitlik Mahallesi Eşit Özgür Yurttaş Derneği önünden Şehitlik Mezarlığı’na yürüyüş gerçekleştirecek. DİHA

2.20130211124506.jpg

3.20130211124516.jpg

4.20130211124553.jpg

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir