MANŞETSİYASETÜst Manşet

Irmak babasının mezarını ziyaret etti

MARDİN BDP’nin tutuklu Şırnak Milletvekili Selma Irmak, babasının ölümü nedeniyle Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’nden 2 günlük izin ile çıkmasına rağmen, resmi evrakta mezarın yeri belirtilmediği için defin merasimine katılamamıştı. Dün Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nce BDP’li Irmak’ın babasının mezarını ziyaret edebileceği yönünde izin çıkması üzerine bu sabah saat 09.00’da mezar ziyareti gerçekleşti. Babasını son yolculuğuna uğurlayamayan BDP’li Irmak babasının mezarında gözyaşı döktü.

BDP’li Irmak ile beraberindekileri Derik’e bağlı Beşbudak (Qubulme) köyü Direkli (Welîke) mezrasının girişinde yüzlerce köy sakine karşıladı. Köyün girişinde cezaevi aracından inen BDP’li Irmak, akrabaları ile kucaklaştı. Kucaklaşmada duygulu anlar yaşandı. Mezranın içinden yürüyen kitle, mezara geldi. Baba Yusuf Irmak mezarı başında gözyaşı döken BDP’li Irmak, uzun süre mezarın başından ayrılmak istemedi.

Babasının mezarını uzun süre okşayan BDP’li Irmak daha sonra aynı mezarlıktaki diğer aile fertlerinin mezarlarını ziyaret ederek, dualar okudu. Ardından BDP’li Irmak, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı’nın özel talimatı ile BDP Batman Milletvekili Ayla Akat’ın sürdüğü sivil araç ile mezradan ayrılarak taziyelerin kabul edildiği Kızıltepe’ye geçti. DİHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir