GÜNDEMSİYASET

Tarih tekerrür etti : Bahçeli bir kez daha erken seçim çağrısında bulundu

VANDAGUNDEM – 2002 yılında yaptığı çağrı ile Türkiye’yi seçime götürerek AKP’ye iktidar yolunu açan MHP Lideri Devleti Bahçeli, bugün bir kez daha seçimlerin öne alınması için çağrıda bulundu.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçim çağrısı yaparak, “Cumhurbaşkanlığı Sistemi henüz tam devreye girmedi. Türkiye’nin 3 Kasım 2019’a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019’a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. Bu şartlarda altında Türkiye’nin seçim için 3 Kasım 2019’u beklemesi mümkün değil” dedi. Parlamenter sisteme dönüşün mümkün olmadığını öne süren Bahçeli “CHP muhatap bulursa derdini Cibali karakoluna anlatsın. Katranı kaynatmakla olmaz şeker, insanın cinsi neyse ona çeker” dedi.Suriye saldırısını değerlendiren MHP lideri Devlet Bahçeli, Esad’ın cezalandırılması gerektiğini, ancak bunun uluslararası toplumun tam bir ittifakıyla sağlanması gerektiğini söyledi. Konuşmasında, cumhurbaşkanlığı sistemine de geniş yer ayıran Bahçeli, CHP’yi hedef alarak, Yenikapı’ya sadık olduklarını yineledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

PALDIR KÜLDÜR GÖMÜLECEKTİR: Terörizm fail ve figüranları çok olan bir ihanettir, alçaklıktır. Türkiye bedeli ne olursa olsun teröristleri yok edecek güce haizdir. Ok yaydan çıkalı çok olmuştur. Bayrağı indirmeye teşebbüs eden paldür küldür gömülecektir. Müzakere arayışları kapalı, uçurumun dibindedir.

TEK SUÇLU ESAD DEĞİL: Kabulü olmayan barbarlığa insanlık haklı tepki göstermiştir. Rusya ile ABD arasındaki tartışmanın sakinleşmesi için Türkiye’nin tavrı tartışmasız yerindedir. Harekatın bundan sonraki etapları giderek gün yüzüne çıkmaya başlamıştır. 7 yıldır süren savaşta ABD başta olmak üzere çok sayıda ülke kimyasal silah kullanımını kırmızı çizgi belirlemişti. Ancak geçen sürede önleyici bir adım atılmamıştır. Zalim Esad hala koltuğundadır. Masumların canı üzerinden pazarlık yapılıyorsa, tek suçlu despot Esad ve terör örgütleri değildir. İnsan haklarına kıyan tüm ülkeler apaçık ortadadır. Esad cezalandırılmalıdır, buna diyecek yoktur. Suriye’nin toprak bütünlüğüne Suriyeliler karar vermelidir. Tarihin ibretlik yıkımlarından birisi bu ülkede görülmüştür. Bütün bunlara ses çıkarmayarak, varını yoğunu IŞİD’le mücadeleye adayanlar, bunlar insanlık dramı değildi de şimdi mi çığlıklar duyulur olmuştur? Kimyasal silah kullanmak elbette ki insanlık suçudur ancak, kimyasal silahlardan daha çok ölüme sebep olan gelişmeler yaşanırken ABD, İngiltere, Fransa’nın aklı neredeydi? BM ne yapıyordu? Asıl niyetler başkadır. Burada rejimi cezalandırma adı altında başka emeller bulunmuştur. Asıl gaye küresel emperyalist hesaplardır. Fransa Cumhurbaşkanının Türkiye ile ilgili sözleri ganimet avcılığıdır ve hükümsüzdür. Membiç konusunda ayak direten ve yeni şartlar oluşturmaya çalışan ABD yeni oyunlar peşindedir. Aynı ülkeler Duma’daki kimyasal saldırılarından önce PYD kontrolündeki bölgelere asker göndermeye başlamıştı. Fransa sarayda ağırladığı PYD’li teröristlere destek sözü vermişti. ABD Dışişleri Bakanı’nın Zeytin Dalı ile ilgili açıklamaları marazi ve manidardır.

16 NİSAN REFERANDUMU: 16 Nisan referandumuna tüm siyasi partiler saygı göstermelidir. Dün Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin kabulünün birinci yılını geride bıraktık. Yasama, yürütme ve yargı daha kuvvetli bir yapıya kavuşmuştur. Geride kalan bir yılda sistemin ruhuna uygun olarak siyasi partilerin yasal ittifakının zemini de hazırlanmış, alt yapı tesis edilmiştir. Parlamenter sisteme dönüş ifadelerini tasvip etmiyoruz. CHP ve yardakçılarını Adem’e mecbur bırakıyoruz. Bu itibarla CHP, HDP, İP havanda su dövmektedir. Bozgunculuk kimseye bir şey kazandırmadı, kazandırmayacaktır. Yenikapı ‘ya sadığız. Cumhurbaşkanlığı Sistemi tamamı ile meşrudur. CHP’li güdümlü yöneticiler kirli ağızlarını yıkamalı, zehirli dillerini tedavi ettirmelidir. CHP’nin oturma eylemi fikren sakattır. Yürüdüler olmadı, şimdi de oturmaya başladılar. Bunlar oturdumu kalkmayı bilmezler, kalkınca yürümeyi beceremezler. CHP isterse amuda kalksın, ister parende atsın çabaları beyhudedir. İpe çıkıp cambazlık yapsın sonuç yoktur. Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nden dönüş yoktur. CHP’nin kıvranıp durması nafiledir. CHP muhatap bulursa derdini Cibali karakoluna anlatsın.

KATRANI KAYNATMAKLA OLMAZ ŞEKER: Bizde pireye kızıp yorgan yakan anlayış yoktur. Milletin rotasından sapmayız, neysek oyuz. CHP gibi olamayız, çürük ipten tutamayız. Terörün siyasi şubesine hoş bakamayız. Katranı kaynatmakla olmaz şeker, insanın cinsi neyse ona çeker. Bizim kalbimiz Türk’lük için çarpar. Varsın CHP’li yöneticiler Edirne cezaevinin etrafında dolansın, Pensilvanya’ya el sallasın. Zeytin Dalı’na karşı güçbirliği yaptılar, FETO’ya umut bağlamışlardı. HDP, CHP, İP mutabakatı vardır. Tencere yuvarlana yuıvarlana, patırtı kütürtü ile kapağını bulmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir