İLÇE HABERLERİMANŞET

Van’da yardım standı

Van’ın Muradiye ilçesinde, Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde Rojava’da yaşanan katliamlara dikkat çekmek ve dayanışmak amacıyla yürüyüş düzenlendi.

BDP ilçe binası önünde bir araya gelen DÖKH aktivistleri, BDP’li yöneticiler ve halk, “Bijî berxwedana YPG”, “Her yer Rojava her direniş” sloganları ile ilçe merkezinde bulunan saat kulesinin önüne kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından DÖKH adına açıklama yapan Sefure Güneş, Kürt halkının 4 parça “Kürdistan’da” yaşadıkları her alanda barışın inşası için mücadele ederek büyük bedeller ödediğini dile getirdi.

Rojava’da ulusal birlikteliklerinden yana tavır koyan Kürt halkına karşı El-Nusra çetecilerinin geliştirmek istedikleri katliamları nefretle kınadıklarını ifade eden Güneş, halkı çetelerin gençleri ve çocukları kandırıp çatışmalara sürüklemesine karşı duyarlı davranmaya çağırdı

Açıklamanın ardından kadınlar, Rojava’da yaşanan katliamları anlatan resimleri ilçe merkezindeki reklam panolarına asarak eylemlerine son verdi.

KADINLARDAN VAN’DA YARDIM STANDI

Van’da ise DÖKH aktivistleri Rojava halkına yardım için şehir merkezinde stand açtı.  Kent merkezinde bulunan Feqîyê Teyran Parkı’nda kurulan ‘Rojava’ya yardım standı’ çalışmalarına yapılan basın açıklamasıyla başlandı.

Standın açıldığı parka Rojava’da yapılan katliamların resimlerin bulunduğu ve üzerinde “Rojava halkı yardımlarınızı bekliyor, gelê Rojava li benda alîkarîya we ye”, “Soykırımcı, katliamcı, cinsiyetçi sömürgeci anlayışı kınıyoruz. Her yer Rojava her direniş” ve “Rojava’da katliam var. Sessiz kalma suça ortak olma” pankartları ve DÖKH flamaları asıldı.

Açıklamaya çok sayıda DÖKH aktivistinin yanı sıra BDP PM üyesi İhsan Çoşkun ve Ramazan Yıldız, BDP Van İl eş başkanları Musa İtah ile Figen Yaşar, Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

DÖKH adına açıklama yapan Behice Abi, El Nusra çetecileri tarafından Rojava’da camilerin megafonlarından yapılan “Kürtlerin canı, malı ve kadınları size helaldir” anonslarının insanlık tarihi açısından bir utanç olduğunu kaydetti. Abi, açtıkları standa yurttaşların getirecekleri gıda, barınma, ilaç ve benzeri yardımları toplayarak, DÖKH öncülüğünde Rojava halkına ulaştırılmak üzere göndereceklerini söyledi.

EYLEM ÇAĞRILARI

Açıklamanın ardından konuşan BDP Van İl Eş Başkanı Figen Yaşar da, Rojava’da yaşanan katliamlara dikkat çekmek ve Rojava halkına destek amacıyla yarın kitlesel yürüyüş gerçekleştireceklerini belirtti.

Yarın saat 16.00’da 2 Nisan Kavşağı’ndan başlayacak olan yürüyüşün Beş Yol Kavşağı’na kadar süreceğini belirten Yaşar, yapılan yürüyüşe tüm duyarlı yurtsever, demokrat kesimlerin katılarak Rojava’da yaşanan katliamlara sessiz kalmaması gerektiğini kaydetti.

Yapılan açıklamaların ardından açılan stantta ve şehir merkezinde yürüyüşe davet bildirileri dağıtılarak, yarın yapılacak olan yürüyüşe yurttaşlar davet edildi.

Rojava için eylem çağrısının yapıldığı diğer bir yer ise Batman oldu. DÖKH öncülüğünde 29 Ağustos günü Batman’da “Rojava direnişi direnişimizdir” şiarı ile düzenlenecek mitinge ilişkin düzenlenen halk toplantısında konuşan BDP Batman İl Eş Başkanı Rahşan Çarboğa, “Gür bir sesle diyeceğiz, Rojava biziz, biz Rojava’yız” dedi. halka mitinge katılma çağrısı yaptı.

Çarboğa 29 Ağustos’ta Koçerler Bulvarı üzerinde saat 16.00’da yapılacak mitinge katılım çağrısı yaptı.

 

ANF

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir